Marianne Poissonnier (raadslid)

Philipsweg 8 4508NP Waterlandkerkje
e-mail: xmarianned@live.nl

En verder….
Achtenveertig jaar geleden ben ik in de polder bij IJzendijke geboren. Samen met mijn 2 zussen ben ik op de boerderij opgegroeid. Voor mijn studie heb ik een aantal jaren op kamers gezeten. Maar ik ben vlug weer teruggekeerd naar het West Zeeuws-Vlaamse mede omdat ik een baan kreeg in het ziekenhuis op het laboratorium van Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Daar werk ik nu al ruim 26 jaar. Ondertussen ben ik gehuwd met Conny Poissonnier, hebben we twee dochters gekregen en voeren we samen met mijn ouders het boerenbedrijf.
Omdat ik me betrokken voel en van uitdagingen houd heb ik voor het ziekenhuis jaren in de ondernemingsraad gezeten. Daarbij heb ik in het bestuur gezeten van de Stichting Kinderopvang Gezondheidszorg Terneuzen en later bij de Stichting Peuterspeelzalen West-Zeeuws-Vlaanderen. Tevens was ik betrokken bij de werkgroep Dorp voor Waterlandkerkje; dat zorgde dat er voor de kinderen in een kleine plaats ook leuke activiteiten werden georganiseerd.
Verder heb ik voor de toen nog bestaande lagere school als vertegenwoordiger, vanuit de ouders, in de medezeggenschap raad gezeten.

Waarom ben ik in de politiek gegaan en wat zijn mijn ambities?
Zoals gezegd voel ik me betrokken, verantwoordelijk en houd ik van uitdagingen.
Tevens vind ik dat er politiek gezien onvoldoende aandacht is voor de waarden van West Zeeuws-Vlaanderen. Daarom wil ik proberen om die zo goed mogelijk te verdedigen door mijn geluid te laten horen.
Dit hoop ik mogelijk te maken samen met Nieuw Gemeente Belang die mij hiervoor hebben uitgenodigd.

De speerpunten van Nieuw gemeentebelang waarvoor ik me wil inzetten: